Sortiment – Penslar

Penslar

Två kvalitetsnivåer: Super och Classic

Sedan tidigare delar vi in våra penslar för yrkesmålare i olika kvalitetsnivåer. Med det nya penselsortimentet har antalet nivåer minskat från tre (Basic, Elite och Platinum) till två: Super och Classic. På Super-nivån hittar du våra absolut bästa penslar medan Classic-nivån innehåller prisvärda allroundpenslar av hög kvalitet.

Våra Super-penslar är av premiumkvalitet, vilket innebär överlägsen kapacitet och slitstyrka i kombination med noggrant utvald borst för bästa möjliga precision, målningskänsla och finish. Det finns tre kategorier av Super-penslar: Super Effective, Super Soft och Super Special. Våra Classic-penslar är enklare allround-penslar. De passar till alla sorters färg och måleriprojekt.

Läs mer om våra nya penselkategorier nedan:

Super

Effective

Super

Soft

Super

Special

Classic

Allround

Super

Effective

Super Effective-penslar har styv borst och passar särskilt bra för målare som vill ha en mer robust målningskänsla. Tack vare överlägsen färgupptagning och optimal fördelning av färgen går det dessutom att måla längre mellan varje dopp och bli klar med uppgiften fortare. Samtliga Super Effective-penslar finns med plast eller trähandtag. Trähandtagen är tillverkade av FSC®-certifierat trä (FSC-C108031).

Se hela Super Effective-sortimentet

Borst

Styv borst med hög kapacitet, för överlägsen färgupptagning och optimal fördelning av färgen. Känns igen på blandningen av svarta, grå och orange borststrån.

Handtag

Extremt slitstarkt plast- eller trähandtag för ett stadigt, bekvämt och ergonomiskt grepp. Trähandtagen är förlängda för extra komfort och tillverkade av FSC®-certifierat trä (FSC-C108031).

Citation mark


Generellt sett föredrar jag penslar med styv borst. Det blir lättare att fördela färgen, särskilt på grövre ytor, vilket hjälper mig att spara tid. Men till snickerier, fönsterkarmar och liknande uppgifter som kräver mindre färg händer det att jag väljer penslar med mjuk borst för precisionens och flexibilitetens skull. Mjuk borst är dessutom bra för efterstrykning av spraymålade ytor utomhus, exempelvis fasader och staket.

Daniel Thörnberg
Professionell målare och utbildningsansvarig på Anza Pro/Orkla House Care

Super

Soft

Super Soft-penslar har mjuk borst, vilket gör dem till det självklara valet för målare som vill ha en mjuk målningskänsla. Eftersom borsten följer underlaget blir det enklare att fördela färgen jämt på hela målningsytan och få en perfekt finish. Samtliga Super Soft-penslar finns med plast eller trähandtag. Trähandtagen är tillverkade av FSC®-certifierat trä (FSC-C108031).

Se hela Super Soft-sortimentet

BORST

Mjuk borst med hög kapacitet och färgupptagning, som följer underlaget vilket gör det enklare att fördela färgen jämnt och få en perfekt finish.

HANDTAG

Extremt slitstarkt plast- eller trähandtag för ett stadigt, bekvämt och ergonomiskt grepp. Trähandtagen är förlängda för extra komfort och tillverkade av FSC®-certifierat trä (FSC-C108031).

SUPER

SPECIAL

Super Special-penslar är utvecklade och utformade för specifika målningsuppdrag, exempelvis detaljmålning. Det innebär att varje pensel har borst, bleck och handtag som har optimerats för uppgiften, så egenskaperna skiljer sig åt mellan penslarna. Men eftersom det rör sig om penslar på Super-nivå ger de alltid perfekt finish.

Se hela Super Special-sortimentet

HANDTAG

Formen på handtagen är anpassade efter ändamålet. Golvlackpenslarna finns med plastskaft. Övriga penslar har träskaft.

BORST

Varje Super Special-pensel har unik borst, framtagen speciellt för användningsområdet.

CLASSIC

ALLROUND

Vår Classic-serie innehåller prisvärda allroundpenslar med borst av hög kvalitet, som passar bra till alla sorters färg och alla sorters måleriprojekt. Samtliga Classic-penslar har handtag tillverkade av FSC®-certifierat trä (FSC-C108031).

Se hela Classic-sortimentet

BORST

Syntetisk borst av hög kvalitet, som ger en bra finish. Känns igen på den distinkta lila färgen.

HANDTAG

Slitstarkt handtag i björk. Handtaget är tillverkat av FSC®-certifierat trä (FSC-C108031).

SYMBOLER

För att underlätta valet av pensel i butik har vi tagit fram särskiljande etiketter för våra Super- och Classic-penslar. På så sätt blir det enklare hitta en pensel som har rätt kvalitet för uppgiften och samtidigt ger den målningskänsla som målaren önskar. På penslarnas förpackningar finns därför nu även symboler som visar penslarnas egenskaper och användningsområden samt målningskänsla.

Quick sealer

SE VÅR PRODUKTUTVECKLINGSCHEF BERÄTTA MER OM DET NYA SORTIMENTET

ÄVEN VÅRA ROLLERS HAR DELATS IN I TVÅ KVALITETSNIVÅER

LÄS MER